[INTERIOR] Piet Boon

Een nieuwe rubriek op mijn blog: Designer. Hierin bespreek ik mijn favoriete Nederlandse & Buitenlandse Interieur Designers. Zowel bekende, als wat minder bekende ontwerpers. Vandaag om te beginnen: Piet Boon.

Piet Boon is één van de bekendste Nederlandse designers. Samen met Karin Meyn leidt hij een ontwerpstudio. Karin Meyn is zijn vrouw, zakenpartner en Creative Director.

Piet Boon’s projecten gaan de hele wereld over. Doordat Piet is begonnen als aannemer, kan hij zorgen voor het totaalpakket. Zo ontwerpt hij niet alleen interieurs, maar ook exterieurs en zelfs hele wijken! Zijn stijl is een combinatie tussen het samengaan van functionaliteit met tijdloos design, natuurlijke materialen en een heel goed oog voor details.

Mijn favoriete ontwerp van hem is toch zeker wel restaurant ‘The Jane‘ in Antwerpen. Een prachtig voormalig kapel. Het ontwerp past perfect in de ruimte, het klopt helemaal. Zeker de moeite waard om een keer te bezoeken, maar ben wel op tijd met reserveren, want voor de eerstkomende 3 maanden zit het restaurant he-le-maal vol.

architecture_the_jane_antwerp_row1_img1  architecture_the_jane_antwerp_row1_img2

architecture_the_jane_antwerp_row2_img2  architecture_the_jane_antwerp_row2_img1

architecture_the_jane_antwerp_row4_img1_1

Is het niet práchtig?! Het gebruik van materialen, de indeling, de oude elementen die zijn behouden.. I LOVE IT!

Maar.. Piet Boon maakt niet alleen ontwerpen voor retail. Ook maakt hij ontwerpen voor de particuliere markt. Vooral villa’s en penthouses zijn van zijn ontwerp voorzien.

Eén van mijn favoriete ontwerpen daarvan, is het Asia Residental Resort. Dit is een particuliere woning, ehh.. zeg maar gerust villa, in Oak Valley. Een heerlijke rustige, maar sfeervolle woning. De hoofdkleuren zijn rustig gehouden, vooral neutrale natuurtinten. Wel hebben ze gekozen voor uitspringende accentkleuren.

styling_korean_residential_resort_row10_img1  styling_korean_residential_resort_row10_img2

styling_korean_residential_resort_row11_img1

styling_korean_residential_resort_row5_img1  styling_korean_residential_resort_row5_img2   styling_korean_residential_resort_row5_img3

De sereenheid en warmte die dit huis uitstraalt is geweldig. Alles is op elkaar afgestemd waardoor het één geheel wordt, ondanks dat er in verschillende ruimtes verschillende accentkleuren worden gebruikt. Dit is omdat het kleurenpallet goed op elkaar afgestemd is.

Wat vinden jullie van de ontwerpen van Piet Boon?

Liefs, Julia.

Advertenties

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s