[DIY] IKEA Hacks

Eén van mijn favorieten dingen om af te struinen op het internet? IKEA hacks, for sure! Ik vind het geweldig om te zien hoe je van iets ‘simpels’ door een paar kleine aanpassingen iets totaal anders kan maken.

Uren, nee, dagen kan ik het internet afstruinen naar de beste en meest verrassende IKEA hacks. Wat is een IKEA hack nou precies? Het is heel simpel gezegd het op pimpen van je IKEA meubelstuk. Er net even een andere twist aan geven zodat jij een uniek stuk thuis hebt staan, in plaats van hem terug vinden in vele interieurs.

Neem als voorbeeld de IKEA HALM kast, ik denk dat de meeste mensen deze wel in huis hebben staan of zeker weten welke ik bedoel. Een super handige kast en ziet er ook prima uit. Maar écht leuk of speciaal? Nee.. Door een paar kleine aanpassingen, ook wel IKEA hacks, kan je daar juist wél iets speciaals van maken (natuurlijk ook leuk om je te kunnen onderscheiden tussen ál die HALM kastjes ;)).

Ook leuk: je kunt een IKEA hack zó toepassen, dat het lijkt alsof je een erg duur designer meubel ergens op de kop hebt getikt. Terwijl het eigenlijk een erg leuk DIY project is geweest. Natuurlijk kun je zelf met je creatieve geest aan de slag gaan nadat je een middagje door de IKEA hebt geslenterd. Maaaar.. Ik heb in deze blogpost mijn favoriete IKEA hacks op een rijtje gezet, net zo makkelijk!

Als eerste: De houten snijplank. Een houten snijplank is bijna niet meer te missen en doet het dan ook altijd erg goed. Heel leuk voor een kaasplankje, maar ook om andere dingetjes op te serveren wanneer je gasten hebt. Nog leuker natuurlijk wanneer jouw snijplank er dan toch even nét iets anders uit ziet.

foto-12-600x440
Via: Interior Junkie

Wat dachten jullie van deze prachtige leren stoel?! Wacht maar totdat je weet welke stoel het eigenlijk is… Ik vind het ongelooflijk. De stoel ziet er in een keer een stuk mooier en vooral luxer uit!

5512e8513c6abx900
Via: Roomed 

En dan misschien wel één fan mijn favorieten: deze marmeren salontafel. Het is de eenvoudige KLUBBO Coffee Table, maar dan met marmeren folie over het blad van de tafel. Ik bedoel.. WAUW! Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een marmeren top erop te leggen, wel ben je dan ietsjes meer geld kwijt.

foto
Via: Buzzfeed

Dol op vetplantjes? Wat dacht je van deze planten bak! Een echte walhalla aan vetplantjes als je het mij vraagt!

Succulents-in-an-Ikea-Cart-Succulents-and-Sunshine-500x750
Via: Roomed

Hadden jullie al ooit gehoord van IKEA hacks? Zo ja, welke is jullie favoriet?

Liefs, Julia.

Pssst.. Vergeet me niet te volgen op Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest!

Advertenties

26 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s