[INTERIOR] Compact living

Ik vind het heerlijk om te kijken naar foto’s van kleine compacte woningen. Hoe ze oplossingen hebben bedacht voor het opbergen van meubels, of hoe ze de functionaliteit van verschillende meubels zo goed mogelijk te benutten. 

Wonen in een wat kleiner, compact betekend vaak dat je net even wat meer na moet denken over de inrichting. Maar.. Dat maakt het zeker niet minder leuk. Het is namelijk een hele uitdaging om in de ruimte toch alles te kunnen doen wat je wil doen en alles kwijt te kunnen waarvan jij denkt dat essentieel is in een woning. De ideeën en ontwerpen kunnen zo verrassend zijn, dat je mensen nog versteld kunt laten staan met wat jij allemaal kwijt gaat kunnen in je huisje.

Voor het schrijven van deze blogpost werd ik geïnspireerd door dit artikel van Roomed. De ruimtes zijn prachtig en vooral ook erg voordelig ingericht. Elk stukje van de ruimte wordt benut, zonder dat alles erg dicht op elkaar staat. I love it!

Creëer opbergruimte door je bepaalde delen van de woning wat hoger te zetten. Hierdoor krijg je net iets meer opbergruimte. Wanneer je alles direct op de grond plaatst, heb je boven in de lucht nog erg veel ruimte die dan verloren gaat, dat is natuurlijk erg zonde.

Bron 1: Bellamumma – Bron 2: Studio Oink

Probeer daarbij ook niet heel veel kleinte ruimtes te gaan creëeren. Door alles volledig af te gaan sluiten, krijg je allemaal verschillende hokjes die heel klein en benauwd aan kunnen voelen. Natuurlijk kan je bepaalde ruimtes wel van elkaar afschermen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een mooie kast of prachtig gordijn. Zo heb je toch net iets meer privacy, maar blijft het wel nog steeds één geheel. Een mooie glazen wand kan ook wonderen doen, of natuurlijk de combinatie ervan.

Bron 3: Planete Deco – Bron 4: Cztery Katy 

Bron 5: My Scandinavian Home – Bron 6: Serendipity Paris

Hebben jullie nog tips voor een compacte woning? Laat ze in de reacties achter!

Liefs, Julia

Pssst.. Vergeet me niet te volgen op Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest!

 

 

 

 

Advertenties

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s