[INTERIOR] -un-broken

Een voorbeeld hiervan zagen jullie al voorbij komen in deze blogpost. Ik vond het zó tof, dat ik er besloot een hele blogpost aan te wijden. Dus vandaag voor jullie, de (un)broken stijl.

Het is altijd vervelend wanneer iets kapot gaat, vooral wanneer het belangrijk voor je is. Maar.. met de Japanse traditie Kintsugi worden gebroken dingen gerepareerd met prachtig goud of zilver. Zo wordt de gerepareerde vorm zelfs nog net iets mooier dan het origineel.

Het mooie aan deze manier van repareren is dat het gebroken zo een onderdeel wordt van de historie van het product zelf. In plaats van dat het rot is dat het kapot is gegaan, wordt er iets mee gedaan waardoor het eigenlijk alleen maar beter wordt. Zo verander je het kapotte van iets negatiefs, naar juist iets positiefs. Dat idee vind ik echt prachtig dat je zo geen afscheid hoeft te nemen van het desbetreffende product.

Deze techniek kan werkelijk overal in toegepast worden, bij zowel gebouwen en muren, als vaasjes en spiegels. Je kan het zo gek niet bedenken.

Behalve het repareren met goud of zilver, is het ook heel tof om dingen te repareren met juist andere materialen. Door bijvoorbeeld een houten vloer met een stenen vloer op te vullen. Het idee is dus om iets te repareren met een ander materiaal dan het origineel, maar dat het wel bij elkaar past zodat het toch weer een eenheid gaat vormen. Love it!

Bronnen: Bron 1: Apparment Therapy – Bron 2: Apparment Therapy – Bron 3: Garance Doré – Bron 4: Home 2 Decoor – Bron 5: Apartment Therapy – Bron 6: Apartment Therapy

Wat vinden jullie van deze Japanse techniek? Zouden jullie het zelf ook toepassen op een gebroken voorwerp in het interieur? Let me know!

Liefs, Julia.

Pssst.. Vergeet me niet te volgen op Facebook, Twitter, InstagramPinterest , én Bloglovin

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s