[INTERIOR] Apothecary Cabinet

Zoals jullie wellicht wel weten, hou ik van een strak interieur gecombineerd met mooie vintage elementen. Een van die elementen kan bijvoorbeeld een oude apothekerskast zijn. Je ziet ze tegenwoordig weer helemaal terug komen in het interieur!

Wat een apothekerskast precies is? Een hele grote kast van hout (en soms van staal) met tientallen kleine laatjes. Deze werd vroeger door apothekers gebruikt om de medicijnen in op te bergen. Je ziet ze nu in apotheken vaak nog steeds, maar dan veel modernere versies. Juist dat oude is wat het zo gaaf maakt. Hoe ouder de apothekerskast is, hoe beter!

Behalve dat je erg veel opbergruimte hebt door de vele kleine lades, geeft het ook nog eens een onwijs gave uitstraling aan je interieur. Het is een echte blikvanger. Vooral wanneer je de kast leuk aankleed met allerlei accessoires zoals mooie prints in lijsten, design stukken en andere accessoires. Alles wat echt gezien mag worden mag lekker staan pronken op de apothekerskast. Door er wat modernere accessoires tussen te zetten, maak je het wat eigentijdser en matcht het weer heel erg goed bij een wat moderner interieur.

Ook is deze apothekerskast erg leuk in combinatie met de houten fruitkistjes waar ik eerder een blogpost over schreef. Ze hebben allebei een beetje dezelfde look en feel. Beide zijn ze érg leuk te combineren met allemaal verschillende planten. Door in verschillende laatjes van de apothekerskast verschillende planten te zetten, krijg je een erg leuk speels effect. En door de kistjes ergens anders in het interieur terug te brengen, trek je dat vintage stijltje een beetje door en vormt ook dat weer een geheel. Hoe je die kistjes kunt stylen en voor inspiratie kijk je hier.

Bronnen: Bron 1: A part ça– Bron 2: Desire to inspire – Bron 3: Blood&Champagne – Bron 4: Bricolage – Bron 5: Detail Collective – Bron 6: Flickr (Simone H) 

Wat vinden jullie van zo’n vintage apothekerskast? Is het iets wat je in jouw interieur zou zetten?

Liefs, Julia. , én Bloglovin

Pssst.. Vergeet me niet te volgen op Facebook, Twitter, InstagramPinterest , én Bloglovin

 

Advertenties

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s